Regmed CIIM

Regeneracijska medicina

Zdravljenje izpadanja las

NA POSEG

220€

O postopku zdravljenja

Izpadanje las zdravimo s trombocitno plazmo ali PRP terapijo (plated rich plasma therapy).

PRP terapija postaja priljubljeno dopolnilo presaditvi las ali kot samostojna terapija za pospešitev rasti las. Prav tako lahko pomaga zgostiti že obstoječe lase.

Osnovna sestavina PRP je naša lastna kri. Zdravnik ali medicinska sestra odvzame kri iz pacientove roke, ki se jo nato po posebnem postopku obdela z namenom pridobiti krvno plazmo.

Po injiciranju llokalnega anastetika za omrtvičenje območja zdravljenja las zdravnik previdno injicira PRP na več krajev pod kožo oz. na željeno mesto zdravljenja. Trombociti se razgradijo in sprostijo svoje rastne faktorje, ki sprožijo naravne procese celične proliferacije in obnove tkiva.

Sam postopek traja približno 30 do 60 minut in večina ljudi lahko takoj zatem nadaljuje z običajnimi aktivnostmi.

Zapletene težave z plešavostjo bodo morda zahtevale enkrat do dvakrat mesečno zdravljenje s PRP za štiri do šest mesecev.

Za vse bolnike, ki se lotijo izpadanja las, dosledno zdravljenje s PRP terapijo daje optimalne rezultate.

Okrevanje po PRP terapiji

Pogosta vprašanja

Izpadanje las zdravimo s trombocitno plazmo ali PRP terapijo (plated rich plasma therapy).

Trombocitna plazma vsebuje poleg trombocitov pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki stimulirajo obnovo.

Osnovna sestavina PRP je naša lastna kri. Zdravnik ali medicinska sestra odvzame 2 do 4 vijalke krvi, ki se jo nato po posebnem postopku obdela z namenom pridobiti krvno plazmo.

Plazma je tekoči del krvi, ki je večinoma iz vode in beljakovin. Rdečim in belim krvnim celicam in trombocitom omogoča premikanje po krvnem obtoku. Trombociti so vrsta krvnih celic, zaradi katerih se kri strdi. Imajo tudi vlogo pri zdravljenju.

Zdravniki lahko uporabljajo plazmo, bogato s trombociti (PRP), pri poškodbah ali poškodbah tetiv, vezi, mišic, sklepov in kože.

Lahko bi torej rekli, da gre za "naravno" terapijo. Prav zaradi tega je ta terapija varna in povsem netoksična ter ne povzroča reakcij v našem telesu.

Študije o terapevtskih aplikacijah PRP so bile izvedene na več področjih, kot so maksillofacial kirurški poseg , kardiovaskularna kirurgija in plastična kirurgija. Pri ortopediki klinične indikacije vključujejo osteoartritis kolena, patologije rotatorskih manšet, epikondilitis in tendinitis , zlomi in bolečine v hrbtu.

Nedavna metaanaliza je pokazala rezultate kliničnih preskušanj s PRP injekcijami pri bolnikih z osteoartritisom kolena in pokazala, da je PRP boljši od intra-artikularne injekcije kortikosteroidov in hialuronske kisline.

PRP je opredeljen kot avtologni transplantant, pridobljen s centrifugiranjem lastne perifere krvi bolnikov z koncentracijo, ki je 3-5-krat večja od bazalne koncentracije v bolnikovi krvi. Z ločevanjem krvnih sestavin(plazma, trombociti, levkociti in rdeče krvne celice) s centrifugacijo, trombociti se nahajajo v spodnjem delu plazemske plasti ob hematski regiji.

Plateleti imajo potencialne sposobnosti za popravilo tkiv. Rast dejavniki, prisotni v trombocitih, so odgovorni za regeneracijo tkiv.

Ker se pri postopku uporablja vaša lastna kri, v telo zato ne vnašamo nikakršnih tujih ali sintetičnih kemikalij in s tem ne povzročamo stranskih učinkov ali reakcij.

Območje zdravljenja lahko boli dva ali tri dni in bolnik lahko opazi nekaj modric.

Protibolečinska zdravila lahko pomagajo ublažiti nelagodje.

V primeru močne bolečine mora pacient takoj obvestiti zdravniško ordinacijo.

Zdravljenje z  preparati za rast las se lahko nadaljuje en teden po zdravljenju s PRP.

Učinek zdravljenja je najbolj opazen po vsaj šestih mesecih. Morda bodo potrebne ponovitve zdravljenja, da se ohrani izboljšanje rasti in teksture las.

Zapletene težave z plešavostjo bodo morda zahtevale enkrat do dvakrat mesečno zdravljenje s PRP za štiri do šest mesecev.

Za vse bolnike, ki se lotijo izpadanja las, dosledno zdravljenje s PRP terapijo daje optimalne rezultate.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Pokličite nas:

041 609 469

Naročite se na tretma

Izpolnite spodnji obrazec s svojimi podatki ter nam pošljite vaše povpraševanje ali direktno zaprosite za termin. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času ali vam dodelili termi za vaš poseg.
Strinjate se s tem, da vas lahko po oddaji vaših podatkov kontaktiramo ter v prihodnje uporabljamo vaš e-mail tudi za promocijske namene in e-novice. Zavedate se, da bomo vaše osebne infromacije v skladu z zakoni varovali ter da lahko prejemanje e-mail sporočil kadarkoli prekličete.

Novice iz področja regeneracijske medicine